Гонтарєва допускає націоналізацію "Приватбанку", - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва допускає націоналізацію "Приватбанку", - депутат

Кредит&Депозит
10840
Національний банк може націоналізувати “Приватбанк” в тому випадку, якщо його акціонери не будуть виконувати свої зобов’язання.
Про це заявив журналістам голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка з посиланням на слова голови НБУ Валерії Гонтарєвої.
“Від голови НБУ ми отримали таку інформацію:“ПриватБанк” є і буде існувати, питання тільки в тому, хто буде його власниками. Якщо нинішні власники виконають план докапіталізації банку – вони ними залишаться, якщо ж ні – то Гонтарева з упевненістю заявила, що “Приватбанк” буде націоналізований “, – сказав він.
За словами Рибака, відправною точкою в цьому процесі повинен стати березень 2016.
У свою чергу в Національному банку відзначили, що на даний момент проходить діагностика ТОП-20 банків.
“До кінця 2015 року будуть визначені обсяги докапіталізації щодо цих банків, а до кінця першого кварталу 2016 банки повинні зробити перші кроки по скороченню кредитування пов’язаним особам. Тому березень 2016 р.є реперною точкою для всіх ТОП-20 банків”, – повідомили в прес-службі регулятора.
При цьому в НБУ підкреслили, що, “як і минулого разу, до банків, які не виконають ці умови, будуть застосовані відповідні заходи Національного банку: ці вимоги однакові для всіх банків”.
ПриватБанк заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року з розміром загальних активів (248, 041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас