Інвестор повинен керуватися ставками прибутковості, а не тим де він заплатить менше податків, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор повинен керуватися ставками прибутковості, а не тим де він заплатить менше податків, - думка

Казна та Політика
491
Інвестор, приймаючи рішення про вкладення коштів у цінні папери або банківський депозит, повинен керуватися ставками прибутковості, а не тим де він заплатить менше податків. Таку думку висловив Олександр Панченко, член НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку).
“Ми виступаємо за однаковий підхід до оподаткування пасивних доходів. Оподаткування не може і не повинно бути таким, що дискримінує. Воно повинно бути нейтральним. Отже, однакові за економічною суттю доходи повинні обкладатися однаково. Ставка, база і порядок вилучення податків повинен бути однаковим для створення рівного конкурентного середовища між різними фінансовими інструментами “, – підкреслив він.
“Інвестор, приймаючи рішення про вкладення коштів у цінні папери або банківський депозит, повинен керуватися ставками прибутковості, а не тим де він заплатить менше податків. Це повинен бути вільний ринок, а такий ринок все відрегулює”, – вважає Панченко.
Нагадаємо, Національний банк України пропонує Міністерству фінансів знизити ставку оподаткування доходів від депозитів фізичних осіб до 15% з 20%, що діють в даний час.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас