Другий аукціон з продажу нафтогазових ділянок приніс в 2,5 разів менше виручки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Другий аукціон з продажу нафтогазових ділянок приніс в 2,5 разів менше виручки

Казна та Політика
372
Державна служба геології та надр (Держгеонадр) України продана п`ять нафтогазових ділянок за 14,848 млн гривень.
У порівнянні, з першим аукціоном, який Держгеонадр провела в липні 2015, виручка зменшилася в 2,5 разів (на першому аукціоні виручили 38,5 млн грн теж за п’ять ділянок). А боротьба спостерігалася тільки по першому лоту – Бистрицькій площі в Львівській області.
Претендентами на покупку були чотири компанії: ТОВ “Газ Трейд”, ТОВ “Будівельно-монтажне управління № 77” Жітлопостач “, ТОВ” НТ-Інжиніринг “і ТОВ” Хайдро Дріллінг Карпати “.
Від боротьби майже відразу відступилася “Хайдро Дріллінг Карпати”, а за нею – “НТ-Інжиніринг”. Ставки продовжували підвищувати тільки “Газ Трейд” і “Будівельно-монтажне управління № 77” Жітлопостач “. В результаті, площа, стартова ціна якої була 159,85 тис. грн, продали” Будівельно-монтажному управлінню № 77 “Жітлопостач” за 12,129 млн грн.
Однак подальший хід аукціону не був таким успішним для продавця.
Ціна Південно-Залужанскої площі (Львівська обл.) Піднялася на кілька десятків тисяч: з 567,74 тис. грн до 607,74 тис. грн. Покупцем стало ТОВ “Українська незалежна геологічна компанія”. А конкурент, ТОВ “Прикарпатська енергетична компанія”, своєю присутністю кілька підняв ціну, але боротися за ділянку не став.
У торгах по Сторонскій площі (Львівська обл.) Аукціоніст зміг зробити всього один “крок” на 10 тис. грн. як ТОВ “Галицька енергетична компанія” відступила, і ділянка дісталася ТОВ “Енерго-Інвестгруп” за 367,54 тис. грн (стартова 357,54 тис. грн).
Претендентами на Гуменецькому площа (Львівська обл.) Знову були чотири компанії і могла розгорнуться активна боротьба, адже серед учасників було “Будівельно-монтажне управління № 77” Жітлопостач “, яке знатно поборовся за Бистрицьку площу. Також на ділянку претендували ТОВ” Надра Сервіс Груп “,” Галицька енергетична компанія “і” Хайдро Дріллінг Карпати “. У підсумку, участь двох останніх виявилося швидше номінальним, а суперництво” Будівельно-монтажного управління № 77 “і” Надра Сервіс Груп “підвищило вартість Гуменецькому площі з 295,51 тис. грн до 325,51 тис. грн.
Боротьба за найдорожчий лот – Ново-Софіївську площу (Харківська обл.) – Була не дуже яскравою. При стартовій ціні 1,378 млн грн і кроком аукціоніста в 10 тис. грн, ТОВ “Восток-Енергоресурс” викупив ділянку за 1,418 млн грн. ТОВ “Харьковенергопром”, другий учасник торгів, що не особливо активно відстоював своє бажання на покупку.
На першому в 2015 році аукціоні, що відбувся 24 липня, Держгеонадра виручила 38,471 млн грн, в торгах взяли участь 18 компаній.
Наприкінці жовтня т.в.о. глави Держгеонадр Микола Бояркин повідомив, що до кінця 2015 року планується організувати ще один, третій в поточному році відкритий аукціон.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас