Долар біля максимуму за 2 місяці після сигналів ФРС, ієна дорожчає перед засіданням ЦБ Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар біля максимуму за 2 місяці після сигналів ФРС, ієна дорожчає перед засіданням ЦБ Японії

Валюта
711
Долар США в четвер тримається у найвищих позначок за два місяці після того, як Федеральна резервна система (ФРС) дала сигнал про збереження можливості підвищення процентної ставки до кінця поточного року.
Разом з тим ієна дорожчає по відношенню до більшості валют перед засіданням Банку Японії, яке пройде 30 жовтня.
Євро в 8:00 у четвер коштував $ 1,0932 у порівнянні з $ 1,0923 на закриття попередньої сесії. Курс єдиної європейської валюти становив 132,06 ієни в порівнянні з 132,27 ієни в середу.
Вартість долара до цього часу зменшилася до 120,80 ієни з 121,09 ієни за підсумками минулого торгової сесії.
Керівники ФРС за підсумками жовтневого засідання не стали міняти процентну ставку, але заявили про її можливе підвищення “на наступному засіданні” – у грудні поточного року.
“При визначенні доцільності підвищення цільового діапазону на наступному засіданні комітет буде оцінювати як вже досягнутий, так і очікуваний прогрес у просуванні до цілям: максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2%”, – йдеться в комюніке Федрезерву.
Тим часом експерти розходяться в прогнозах щодо подальшої політики японського ЦБ. Так, 16 з 36 аналітиків, опитаних Bloomberg, прогнозують збільшення Банком Японії обсягів стимулювання економіки на засіданні 30 жовтня.
Курс австралійського долара знижується після того, як ціна залізної руди, основного експортного товару Австралії, опустилася нижче $ 50 за тонну вперше з липня. Крім того, трейдери вважають, що наступного тижня австралійський ЦБ розгляне можливість подальшого пом’якшення грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас