"Укрзалізниця" хоче закупити швидкісні поїзди КВБЗ і Hyundai — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" хоче закупити швидкісні поїзди КВБЗ і Hyundai

Фондовий ринок
1828
ПАТ “Українська залізниця вивчає питання подальшого придбання швидкісних пасажирських електропоїздів Екр-1 “Тарпан”, виробництва Крюківського вагонобудівного заводу (Полтавська обл.) і виробництва корейської Hyundai Rotem, які вже курсують в Україні.
Як повідомив керівник “Укрзалізниці” Олександр Завгородній під час прес-конференції в Києві в п’ятницю, це питання залежить від кількох факторів, зокрема, необхідності знайти джерела фінансування такого придбання.
“Для орієнтиру вартість близько 375 млн грн (поїзда “Тарпан” – ІФ). Ми сьогодні ведемо переговори з заводом, наступним етапом буде пошук джерел фінансування”, – сказав О.Завгородній.
Він додав, що поїзди Hyundai Rotem, про які йдеться, у разі придбання будуть модернізовані з урахуванням параметрів українських залізниць і проблем з їх експлуатацією не буде.
В даний час “Українська залізнична швидкісна компанія” експлуатує 10 швидкісних електропоїздів Hyundai Rotem, два швидкісні електропоїзди Екр-1 “Тарпан”.
Поїзди Hyundai Rotem купувалися Україною до чемпіонату Європи з футболу “Євро-2012” і були розкритиковані через проблеми в експлуатації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас