Meyer Bergman через законопроект про конфіскацію майна має намір продати київський ТЦ "Аладдін" і піти з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Meyer Bergman через законопроект про конфіскацію майна має намір продати київський ТЦ "Аладдін" і піти з України

Фондовий ринок
4555
Британський інвестиційний фонд Meyer Bergman European Retail Partners у зв’язку з планованими в українському законодавстві змінами заявляє про припинення інвестиційної активності і намір в найближчому майбутньому позбутися активів в Україні, повідомляється в прес-релізі фонду в четвер.
“Керуючий директор компанії були прийняті рішення, в найближчому майбутньому, позбутися активів в Україні, зокрема ТЦ“Аладдін”. Вже на початку 2016 року, після проведення річного аудиту діяльності, ми розраховуємо передати управління ТЦ “Аладдін” новому власнику”, – йдеться в повідомленні.
У Meyer Bergman уточнюють, що причиною для прийняття таких рішень є проект закону №3025, який, як повідомили компанії власні юристи, передбачає конфіскацію майна.
“У проекті тексту закону йдеться про позбавлення лише тих активів, які були отримані незаконно (шантаж, корупція, розкрадання, незаконне заволодіння державним майном), але немає ніяких критеріїв встановлення “незаконність”, прописаних у проекті закону”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, зазначають у Meyer Bergman, ще одним негативним для бізнесу аспектом зазначеного законопроекту є виключення з процесу конфіскації судових процедур, що може привести до арешту або конфіскації будь-яких активів або бізнесу в Україні.
“Ми вважаємо, що такий підхід різко порушує права людини і залишає бізнес в Україні беззахисним проти беззаконня. Беручи ці аспекти до уваги, наша рада директорів ухвалила рішення про припинення інвестиційної діяльності на території України”, – йдеться в повідомленні.
У цьому зв’язку в Meyer Bergman також мають намір застерегти своїх бізнес-партнерів та інші інвестиційні компанії від ведення бізнесу в Україні.
“Ми також плануємо проінформувати наших бізнес-партнерів та інші інвестиційні компанії щодо поточної ситуації в Україні та рекомендувати їм не вести ні інвестиційної, ні бізнес-діяльності в Україні, оскільки в даний час її правова система створює несприятливі умови для забезпечення вільного ведення бізнесу в Україні “, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, законопроект №3025 “Про особливий режим спеціальної конфіскації майна” від 3 вересня 2015 внесли до Верховної Ради народні депутати Олег Барна (фракція “Блок Петра Порошенка”) і Тетяна Чорновіл (фракція “Народний фронт”).
Законопроект передбачає введення особливого режиму спеціальної конфіскації коштів або іншого майна ряду фізичних та юридичних осіб, щодо яких є підстави вважати, що вони пов’язані з фінансовими або корупційними зловживаннями посадових осіб.
Крім того, під особливий режим спеціальної конфіскації підпадають юридичні та фізичні особи, яким було передано майно, яке підлягає спеціальній конфіскації.
У законопроекті також передбачено, що генпрокурор звертається з клопотанням про застосування особливого режиму спеціальної конфіскації майна в суд за зверненням секретаря Ради національної безпеки і оборони, заступника генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, міністра юстиції, голови Служби безпеки України.
За даними консалтингової компанії Colliers International в Україні (Київ), інфестфонд Bergman European Retail Partners в 2009 році придбав ТРЦ “Аладдін” загальною орендною площею (Gross Lettable Area, GLA) 10,200 кв. м по вул. М.Гришко, 3-а в Дарницькому районі Києва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас