Україна розробила стимули для участі кредиторів у реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розробила стимули для участі кредиторів у реструктуризації

Казна та Політика
468
Уряд України визначив чотири ключові заходи, щоб стимулювати власників єврооблігацій нашої країни взяти участь у їх реструктуризації.
Про це йдеться в презентації Міністерства фінансів України для інвесторів, представленої у формі веб-трансляції 2 жовтня, за участю радників компаній White and Case і Lazard.
Згідно презентації, найбільш важливий із стимулів полягає в тому, що документація із обміну облігацій забороняє Україні продовжувати оплату за облігаціями, що входять в периметр реструктуризації та підлягають обміну на нові облігації.
Другою важливою умовою боргової операції є те, що Україна не зможе продовжувати обслуговувати старі облігації на користь кредиторів, не згодних на реструктуризацію, і не зможе запропонувати цим кредиторам кращі умови, ніж активним учасникам процесу реструктуризації.
Третій стимул припускає, що прийнятий українським парламентом закон, що дає право уряду вводити мораторій на боргові виплати,що значно ускладнюють для кредиторів, не згодних на реструктуризацію, врегулювання цього питання і отримання нових бондів, прив’язаних до зростання ВВП України.
Крім того, в якості останнього, четвертого стимулу Мінфін запевняє, що будь-які дії або бездіяльності в рамках колишніх облігацій, що підлягають реструктуризації, не приведуть до крос-дефолту по нових облігаціях або бондами, прив’язаним до зростання ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас