Цієї осені орендарі житла «вибрали» практично весь ринок, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цієї осені орендарі житла «вибрали» практично весь ринок, - дослідження

Нерухомість
1540
У серпні-вересні поточного року на ринку оренди практично всі об’єкти були здані орендарям. За оцінками ріелторів, високий рівень попиту на орендоване житло забезпечили абітурієнти, студенти і переселенці із зони АТО.
«За офіційними даними, у Харківській області зареєструвалися близько 100 000 переселенців з Донецької та Луганської областей, і ще близько 50-70 тисяч не зареєструвались. Для більшості переселенців єдина можливість знайти тимчасове житло – це зняти квартиру в оренду. Думаю, що на ринку оренди цього літа не було міжсезоння і традиційного зниження цін саме унаслідок високого попиту з боку переселенців. А на початку осені до цього попиту додався попит з боку студентів та абітурієнтів. Що в підсумку призвело до підвищення середньої орендної ставки на 500 гривень », – зазначила керівник компанії« ХАН (Харківське агентство нерухомості) » Світлана Якимова.
За словами експерта, на сьогодні середня вартість оренди однокімнатної квартири класу «економ» в Харкові складає 3000-3500 гривень на місяць, класу «бізнес» – 4000-4500 гривень. І в порівнянні з початком 2015 року, оренда однокімнатної квартири класу «економ» підвищилася на 16,, а класу «бізнес» – на 12,5.
Однією з причин подорожчання оренди, за оцінками Світлани Якимової, також стала боязнь підвищення комунальних витрат. Спеціаліст додала, що цього року орендодавці вирішили «підстрахуватися» на випадок непередбачуваного підвищення комунальних платежів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас