Електронний реєстр призовників планують створити до кінця осені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний реєстр призовників планують створити до кінця осені

Казна та Політика
3181
Два тижні тому прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував створення єдиного електронного реєстру призовників. Як виявилося, даний проект не збираються відкладати в довгий ящик – начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко пообіцяв, що реєстр запрацює до кінця осені поточного року, тобто вже через три місяці.
“За великим рахунком, роботою військкоматів я не задоволений. І це стосується не тільки солдат і сержантів, а й офіцерського складу. Мобілізовані офіцери призначаються не завжди згідно військово-облікової спеціальності та штатно-посадових категорій. Недостатньо і числа молодших офіцерів. З вересня ми вводимо систему короткострокових курсів для підготовки офіцерів – і тих, хто отримав відповідну освіту на військовій кафедрі, і тих, у кого її не було, але вони набули певного досвіду, в тому числі бойового, служили в Збройних силах, вирішили пов’язати подальшу долю з армією. Будемо набирати людей на контрактній основі”.
За словами начальника Генштабу, в мобілізації “є проблеми і перекоси”. Мобілізованих дійсно завжди закликають за наявною військово-облікової спеціальності. Плануємо зробити єдиний державний електронний реєстр Збройних сил, зокрема в тому, що стосується призову за мобілізацією.
На питання, коли запрацює реєстр, і що заважало ввести його раніше, Муженко відповів:
“Реєстр плануємо зробити до кінця листопада. Чому не зробили раніше? Я рік на цій посаді. 23 роки були інші посадові особи, тому нехай кожен відповість на питання про виконання своїх обов’язків. Я готовий відповідати: рівень готовності Збройних сил на квітень минулого року і нинішній – непорівнянні “.
Також начальник Генерального штабу Збройних сил України не згоден з тими, хто пропонує замінити 250-тисячну армію, яка комплектується по мобілізації, 50-тисячною армією контрактників. За його словами, чисельність, необхідна для реагування на існуючі військові загрози, прорахована і обгрунтована.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас