Хто готовий купувати: Список країн з найбільшим зростанням експорту товарів з України в першому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто готовий купувати: Список країн з найбільшим зростанням експорту товарів з України в першому півріччі

Казна та Політика
14703
У першому півріччі 2015 р. експорт українських товарів найбільше збільшився в Іран, Бангладеш і Філіппіни в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Далі в списку країн з максимальним приростом експорту – Саудівська Аравія, КНДР, Південний Судан і Мозамбік.
Крім того, у січні-червні 2015 Україна почала експортувати товари в кілька країн, куди раніше експорт не здійснювався, серед них: Малаві, Центральноафриканська республіка, Намібія, Кабо-Верде, Французька Полінезія, Фіджі, Вануату, острів Мен, Еритрея.
Загалом експорт товарів у першому півріччі 2015 скоротився на 35,0% до $18,5 млрд, у тому числі в країни ЄС – на 35,6% до $6,1 млрд.
Експорт у першому півріччі скоротився по всіх галузях економіки. Зокрема, по металургії – в 1,7 рази, по сфері машинобудування – в 1,9 рази, експорт продукції АПК – на 15,5%, експорт продукції хімічної промисловості – в 1,5 рази.
Мінекономрозвитку називає основними причинами падіння експорту товарів військові дії в Донецькій і Луганській областях, зменшення попиту на українські товари внаслідок погіршення кон’юнктури на зовнішніх ринках, погіршення фінансового стану українських підприємств, обмеження на ввезення українських товарів з боку країн Митного Союзу.
Що стосується імпорту товарів в Україну, то в першому півріччі 2015 він скоротився на 38,5% до $17,3 млрд. Падіння імпорту також спостерігалося по всіх галузях, у тому числі продукції машинобудування – в 1,7 рази, хімічної промисловості – в 1,4 рази, продукції АПК – в 1,9 рази, продукції металургійного комплексу – в 1,8 рази. Скорочення імпорту, як зазначає Мінекономрозвитку, сталося внаслідок девальвації національної валюти та скорочення обсягів надходження сировини, матеріалів і устаткування для задоволення потреб вітчизняного виробництва.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас