Яніка Мерило пояснила небезпеку введення єдиного реєстру призовників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яніка Мерило пояснила небезпеку введення єдиного реєстру призовників

Казна та Політика
6846
Радник мера міста Львова Андрія Садового, співзасновник ICT Competence Center Яніка Мерило пояснила небезпеку введення єдиного реєстру призовників, ініційованого прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.
“До нього (закону №2504а – ред.) У мене багато питань. Починаючи з того, що декларація прав людини ООН на основі Європейської Конвенції про захист прав людини та основних свобод на пряму забороняє створення єдиних реєстрів як даний реєстр”, – написала вона на своїй сторінці в Facebook.
“Навіть у воєнний час, реально треба Генштабу отримувати і створювати окрему таблицю практично всієї інформації людини? Це ризик в безпеці, так як там де є єдина база, є людський фактор. Часто питання вирішується схемою або з’єднанням існуючих або створюваних баз між собою, а не створюється одна база, яку можна “скачати і віддати”, – зазначає вона.
“Чи потрібні в цій базі реально по суті всі дані людини? Аж до медичних даних, інформації про робоче місце, інформацію про батьків? Так, я розумію, що може треба знайти людину, але наприклад в Естонії і в Європі є принцип «Знаєш і запитуєш те, що треба знати і коли треба, а не скачувати все в єдину базу» , – пише Мерило.
“Даний закон, який пропонує Яценюк, в непрофесійному і не доброзичливому трактуванні створює по суті можливість створювати паралельну величезну базу даних, а одна величезна база ставить завжди під ризик тих, чиї дані знаходяться в реєстрі. Тим більше, що закон визначає вкрай широкий перелік інформації (У тому числі і інформацію інших міністерств) “, – підсумувала експерт.
Нагадаємо, Яніка Мерило раніше займала пост радника міністра економіки Айварас Абромавічус. Пізніше звільнилася для роботи в ІТ-структурі, створеній на підтримку впровадження електронного документообігу в українській владі. У червні стало відомо, що Мерило погодилася бути радницею мера Львова Андрія Садового за новітніми технологіями.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас