В Україні після підняття тарифів зростають борги по комунальних платежах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні після підняття тарифів зростають борги по комунальних платежах

Казна та Політика
9663
Після підняття тарифів на комуналку українці стали гірше оплачувати рахунки.
Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку Едуард Кругляк.
«Рівень платежів по квартплаті впав на 6-8% – до 89-90%. Це пов’язано як з оформленням субсидій, так і з тим, що у людей стало менше грошей. І це ще до настання зими. Тенденція може бути такою, що на початку опалювального сезону в листопаді-грудні рівень платежів може ще скоротитися», – сказав Кругляк.
Б’ють на сполох і в Закарпатті. Тут люди не платять за газ. «Після підняття тарифів катастрофічно впали платежі – до 60%. Люди не можуть платити за газ і відмовитися від нього не можуть», – говорить глава правління ПАТ «Закарпатгаз» Віталій Шатило.
Президент українського аналітичного центру Олександр Охріменко наводить ще цифри:
«Борг по комунальних платежах по країні становить 12 млрд грн! Якщо порівняти дані Держстату, то рівень платежів тільки за газ у червні порівняно з квітнем впав у 2,4 рази. У квітні ще платили за старими тарифами, а у травні – вже за новими. Що буде з настанням опалювального сезону, коли люди побачать платіжки за світло, тепло, газ – уявити важко. Тут цифра вже може бути не 12 млрд, а всі 20 млрд», – говорить експерт.
Експерти в один голос кажуть: проблема в тому, що уряд замість того, щоб провести реформу ЖКГ, а потім піднімати тарифи, зробив все навпаки. Але з іншого боку, саме підвищення тарифів було однією з умовою МВФ для виділення нам грошей.
Нагадаємо, з початку осені жителів столиці чекає чергове підвищення тарифів. Так, тарифи на електроенергію в середньому по місту піднімаються на 25%, що складе близько 63 коп. за кВт-год.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас