Китайські "тіньові" банки попросили фінансової допомоги у держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські "тіньові" банки попросили фінансової допомоги у держави

Кредит&Депозит
672
Китайські компанії тіньового банківського сектора (до якого відносяться фонди і трастові компанії, що займаються видачею кредитів, не маючи банківської ліцензії) попросили у держави фінансової допомоги у зв’язку з істотними збитками.
Одинадцять компаній, що працюють в тіньовому банківському секторі в китайській провінції Хебей, звернулися з відкритим листом до місцевого голови компартії Чжао Кечжі з проханням надати державне фінансування на покриття збитків за безповоротним кредитами, які поставили їх на межу банкрутства.
Всього ці компанії розмістили на ринку 24 інвестиційних інструменту на суму 5,5 млрд юанів ($860 млн), які потім використовувалися для видачі кредитів компаніям, що одержали відмову від ліцензованих банків. Велика частина таких компаній представлена ​​фірмами, що працюють в секторах з перевиробництвом – девелоперами, вуглевидобувники і виробниками різної продукції.
Нездатність компаній виплатити такі кредити веде до заборгованості тіньових фінорганізацій перед інвесторами – таким чином, створюється так званий “ефект доміно”.
При цьому, за словами аналітиків, неодноразовий порятунок державою тіньових фінкомпаній може підстьобнути безвідповідальне ставлення до видачі кредитів навіть самим неблагонадійним позичальникам. Перед чиновниками знову постане питання вибору між забезпеченням короткострокової стабільності шляхом надання запитуваних коштів або зміцненням дисципліни серед інвесторів, що може поліпшити ситуацію в більш довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас