Lenovo планує скорочення штату на тлі різкого падіння прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lenovo планує скорочення штату на тлі різкого падіння прибутку

Фондовий ринок
520
Компанія Lenovo відрапортувала про роботу в першій чверті поточного фінансового року, яка була закрита 30 червня.
Китайського гіганта не обійшла стороною складна економічна обстановка: виручка практично перестала рости. Так, за три звітних місяці Lenovo отримала дохід у розмірі $ 10,7 млрд, що всього на 3% більше минулорічного показника. Чистий прибуток і зовсім впав на 51% – до $ 105 млн.
Lenovo вказує на кілька «суворих викликів» на основних ринках присутності. По-перше, відзначено значне скорочення продажів персональних комп’ютерів і планшетів в глобальному масштабі. По-друге, сповільнилося зростання і посилилася конкуренція в сегменті смартфонів – особливо сильно це помітно в Китаї. По-третє, відзначається складна макроекономічна обстановка в Бразилії та Латинській Америці. По-четверте, на фінансові показники великий вплив мають стрибки курсів валют. Нарешті, по-п’яте, в корпоративному сегменті швидко змінюються технологічні запити клієнтів.
Тим не менш, Lenovo залишається найбільшим світовим виробником персональних комп’ютерів. Частка китайської компанії на світовому ринку досягла рекордних 20,6%.
І все ж Lenovo змушена вживати заходів, спрямовані на раціоналізацію бізнесу. Так, компанія планує скоротити 3200 робочих місць, не пов’язаних з виробництвом продукції. Це дозволить заощадити $ 650 млн у другій половині 2015-го і приблизно $ 1,35 млрд на річної основі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас