Податкову і митницю віддали в підпорядкування Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкову і митницю віддали в підпорядкування Яресько

Казна та Політика
1108
Кабінет міністрів передав Державну фіскальну службу у безпосереднє підпорядкування Міністерству фінансів, йдеться в постанові КМУ №548 від 22 серпня.
“У положенні про Державну фіскальну службу, затвердженому постановою Кабміну від 21 травня 2014 № 236 пункт 1 після слів “Кабінетом Міністрів України” доповнити словами “через міністра фінансів”, – наголошується в документі, текст якого опублікований в четвер.
Згідно з документом, кандидатура глави Фіскальної служби буде вноситися на підставі пропозицій міністра фінансів. Це ж стосується і його заступників, проте їх кандидатури буде спочатку пропонувати глава ДФС.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Арсеній наприкінці червня відвів три місяці на наведення порядку в роботі фіскального відомства і для підготовки масштабної реформи ДФС. Зокрема, пряме підпорядкування ДФС Мінфіну є частиною цієї реформи. Крім того, передбачається, що податкова міліція зникне і буде перетворена в Службу фінрозслідувань, а “корумповані” митниці віддадуть під управління міжнародних компаній.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас