Китай може влити у фондовий ринок додатково 2 трлн юанів, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може влити у фондовий ринок додатково 2 трлн юанів, - джерело

Фондовий ринок
365
Державне китайське агентство China Securities Finance Corp. (CSF), яке забезпечує ліквідністю учасників ринку акцій КНР, має намір отримати від уряду країни ще 2 трлн юанів ($ 322 млрд), повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Раніше джерела повідомили про виділення агентству 3 трлн юанів, тобто сукупний обсяг коштів, доступних CSF, може скласти 5 трлн юанів. Відзначається, що ця сума може варіюватися залежно від ситуації на ринку.
Нову ліквідність CSF планує отримати у вигляді кредитів від ЦБ Китаю, строком на 3-12 місяців і зі ставкою до 4,4% річних, говорять джерела. До цього кошти надавалися йому як ЦБ, так і комерційними банками. Крім того, агентство здійснювало запозичення на міжбанківському ринку і випускало облігації і короткострокові векселі.
Кошти потім будуть видаватися інвесторам в якості цільових кредитів на покупку акцій китайських компаній.
Сама CSF, яка створена в 2011 році і до липня практично не фігурувала в китайських новинах, описує себе як “єдину установу, що надає послуги маржинального кредитного фінансування кваліфікованим компаніям, що інвестують в цінні папери на ринках капіталу Китаю”.
Фондовий індекс Shanghai Composite з максимуму, зафіксованого в червні, впав до теперішнього часу на 29%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас