Порошенко: Влада поставила на карту свою репутацію, щоб змінити Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Влада поставила на карту свою репутацію, щоб змінити Україну

Казна та Політика
4045
Президент України Петро Порошенко вважає, що влада заради проведення болючих реформ і змін в Україні «поставила на карту свою репутацію».
Про це він заявив в інтерв’ю французькому радіо RFI.
«Ці реформи (що проводяться в Україні – ред.) дуже болючі. Ми ставимо на карту нашу репутацію для того, щоб змінити країну», – зазначив Порошенко.
За його словами, країни, де б уряд чи президент успішно проводили реформи в контексті війни та підвищення витрат на оборону, не існує.
«Але під час війни ми скоротили дефіцит бюджету, ми працюємо над децентралізацією країни, будуємо правову державу і проводимо дуже складну судову реформу, боремося з бюрократією та олігархією», – зазначив Президент.
Він також додав, що українці, незважаючи на зниження ВВП нижче, ніж після розпаду СРСР в 1990 році, не бажають повернення в Радянський Союз.
«Я не думаю, що тут багато хто відчуває справжню ностальгію за СРСР. Результати останніх президентських і парламентських виборів це наочно продемонстрували», – підкреслив Глава держави.
Він також пояснив причини падіння ВВП в Україні.
«Цьому є дуже просте пояснення: 25% промисловості знаходиться на окупованій території. Підприємства, які приносили 10% доходів від промисловості, були фізично знищені війною або демонтовані, а їх обладнання відправлено на територію країни-агресора», – сказав Порошенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас