Китай допустить іноземних інвесторів до торгівлі ф'ючерсами на нафту в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай допустить іноземних інвесторів до торгівлі ф'ючерсами на нафту в КНР

Енергетика
157
Китай відкриє закордонним інвесторам доступ до свого ф’ючерсного ринку.
Ф’ючерси на нафту стануть першим ф’ючерсним контрактом, доступним для іноземних інвесторів, йдеться в заяві Державного управління валютного контролю КНР (State Administration of Foreign Exchange, SAFE).
При цьому закордонні інвестори, які будуть торгувати ф’ючерсами на нафту в КНР, зможуть використовувати при розрахунках як юані, так і іноземну валюту.
Іноземні учасники ринку зможуть відкрити валютні рахунки, які будуть використовуватися виключно для торгівлі нафтовими ф’ючерсами, відзначають в SAFE.
Рахунки будуть доступні лише в певних банках, йдеться в заяві регулятора.
“Це ключове регулятивне рішення, яке зробить можливим торгівлю для зарубіжних інвесторів, – відзначає аналітик Everbright Futures Co. в Шанхаї Лі Чжоулей. – Надання іноземцям доступу до торгівлі нафтовими ф’ючерсами є поворотним пунктом, який дозволить інтернаціоналізувати ф’ючерсний ринок КНР і юань”.
Китай, що є найбільшим у світі споживачем сировини – від енергоносіїв до зернових і металів, прагне отримати більше контролю над вартістю сировинних товарів, відзначають експерти.
У червні цього року Китай підтвердив позицію найбільшого світового імпортера нафти.
Раніше представник Shanghai International Energy Exchange Лу Фен повідомляв, що біржа почне торгівлю юаневих ф’ючерсами на нафту у вільній економічній зоні Шанхая в цьому році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас