До 2020 року Німеччина вкладе в стимулювання мікроелектроніки € 400 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року Німеччина вкладе в стимулювання мікроелектроніки € 400 млн

Технології&Авто
211
Глобалізація боляче вдарила по європейським виробникам напівпровідників. Значний за відносним обсягом виробництва кластер вдалося зберегти тільки Німеччині.
Сьогодні в цій країні випускається рівно половина від усіх вироблених у Європі чіпів. Більше того, оскільки всі заводи зосереджені в Саксонії, то половина європейського виробництва напівпровідників організована в цьому окремому регіоні.
У виробництві зайнято 25 тися осіб, що генерує річну виручку на рівні € 6 млрд. І все ж, на рівні світових обсягів випуску чіпів – це дрібниці. У перерахунку на 300-мм напівпровідникові пластини в Європі (навіть не в Німеччині) обробляється менше 1% від загальносвітового обсягу підкладок.
В ході недавнього візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель (Angela Merkel) на завод компанії Infineon було заявлено, що в країні розробляється програма для стимулювання мікроелектроніки.
Програма буде створена до кінця 2015 року. Очікується, що бюджет програми складе 400 млн євро, а триватиме вона як мінімум до 2020 року. Скажемо прямо, в розрахунку на п’ять років бюджет програми стимулювання досить скромний. Рятує те, що Федеральне Міністерство з науки і освіти знаходить певні кошти для окремого субсидування виробників. Так, гранти отримали компанії GlobalFoundries (розробка техпроцесів), Infineon (силові напівпровідники) і Fraunhofer Institute.
Важливість стимулювання мікроелектроніки на новому етапі полягає в тому, що наближається так звана епоха Промисловості 4.0 (Industry 4.0).
Передбачається, що виробництво і багато іншого будуть зав’язані на хмарні сервіси за допомогою інфраструктури з устаткування з підключенням до Інтернету.
Це складова частина розвитку ери речей з підключенням до Інтернету.
Ключовим моментом концепції є безпека і захищеність з’єднань. Електроніку для подібних завдань вкрай важливо випускати під повним контролем всередині країни.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас