Світові представлено Eddystone - відкритий формат Bluetooth-маяків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові представлено Eddystone - відкритий формат Bluetooth-маяків

Технології&Авто
782
Технологія Eddystone від Google являє собою відкритий, крос-платформний формат Bluetooth LE для Bluetooth-маяків.
Маяками називають Bluetooth-передавачі, що відправляють якісь дані інформаційного або рекламного характеру, які можуть приймати смартфони та планшети в радіусі дії передавача. Наприклад, автобусна зупинка може транслювати таким чином графік маршрутів, магазин – рекламні акції та пропозиції, музей – режим роботи виставок і т.д. Повідомлення, що приходить у форматі сповіщення, може містити посилання, що веде на веб-сторінку.
Eddystone багато в чому схожий на розроблений Apple формат iBeacon, але більш відкритий. Основна проблема iBeacon – пропріетарний характер, через що він підтримує тільки пристрої від Apple. Наприклад, коли компанія Radius Networks вирішила запустити iBeacon на Android, Apple зв’язалася з нею і зажадала припинити роботу. Але все менше компаній згодні втрачати 50-80% потенційних клієнтів, тому в Google чітко бачать необхідність у більш відкритій альтернативі, не пов’язаної з якоюсь платформою.
Назва Eddystone може здатися комусь дивною, але в Google говорять, що вона запозичена у відомого маяка «Еддістоун» у Великобританії. Крім того, в компанії спеціально не хотіли називати формат «Google Beacon», оскільки він створювався з відкритим вихідним кодом.
Важливою відмінністю Eddystone від аналогів є підтримка декількох так званих «типів фреймів» (блоків завантажених даних). Попередні рішення від Apple (iBeacon) і самої Google (The Physical Web) підтримують тільки один тип, що обмежує їх функціональність.
Підтримка Eddystone вже вбудована в Nearby API на Android в складі Google Play Services. Формат також можна використовувати в iOS в якості бібліотеки. Eddystone доступний на GitHub за ліцензією Apache v2.0.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас