Українці стануть ще більше цікавитися валютою, - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стануть ще більше цікавитися валютою, - прогноз

Валюта
4467
Реальний попит на валюту з боку населення в липні може підвищитися, і сприяти цьому буде кілька факторів.
По-перше, Фонд Гарантування вкладів фізичних осіб продовжує виплату вкладів ліквідованих банків і ця ліквідність йде, у тому числі на покупку валюти, пояснює експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Андрій Шевчишин.
По-друге, на думку експерта, валютний ринок «лихоманить» на тлі побоювань дефолту країни, що посилено інформаційною активністю, настанням 24 липня великої виплати за єврооблігаціями і відсутністю домовленостей по реструктуризації. По-третє, терміни надходження траншів кредитів МВФ переносяться на пізніші терміни через відсутність прогресу щодо прийняття ВР узгоджених законопроектів, що підвищує ризики браку валюти в країні. По-четверте, після резонансних подій в Мукачевому виросли репутаційні і політичні ризики, які можуть «охолодити» настрої інвесторів і кредиторів.
«Попит також може почати підживлювати сам себе, якщо на валютному ринку буде пройдена психологічна позначка 25 грн. за долар. Стримувати офіційний попит будуть обмеження на продаж валюти в банках. Однак більш високі котирування курсу чорного ринку можуть змістити продавців у даний сегмент, де також продовжить задовольнятися підвищений інтерес до покупок», – прогнозує Андрій Шевчишин.
За даними НБУ, обсяг пропозиції готівкової валюти в червні перевищив попит в п’ять разів. Тим не менш, відносно травня обсяг купівлі зріс на 47% – з 30 млн. доларів до 44,3 млн. доларів. Підвищення покупок сталося, завдяки стабілізації ринку на відносно низьких рівнях і появі ліквідності на руках у населення після початку виплат вкладів ліквідованих банків. Підтримали інтерес до покупок валюти також і спекуляції навколо реструктуризації, і активізація бойових дій на Донбасі. Крім того, зберігається фактор високої частки тіньових операцій зважаючи на діючі обмеження на купівлю валюти в банках.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас