Екс-прем'єр Катару купить 10% іспанського ритейлера El Corte Ingles за 1 млрд євро, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-прем'єр Катару купить 10% іспанського ритейлера El Corte Ingles за 1 млрд євро, - FT

Фондовий ринок
153
Колишній прем’єр-міністр Катару шейх Хамад бен Ясіма бен Ябр ат-Тані вирішив зробити ставку на відновлення іспанської економіки за рахунок покупки 10% акцій найбільшого рітейлера країни El Corte Ingles за 1 млрд євро, пише Financial Times.
В даний час шейх, що раніше також очолював Інвестиційне управління Катару з активами обсягом $ 100 млрд, створює власний портфель в якості незалежного інвестора. Після завершення операції він отримає місце в раді директорів компанії.
Крім престижних універмагів по всій Іспанії, El Corte Ingles володіє мережами супермаркетів, бюро подорожей, оптик і магазинів з продажу мобільних телефонів. Компанія, акції якої не обертаються на відкритому ринку, є одним з найбільших роботодавців країни в приватному секторі.
Той факт, що практично всі активи El Corte Ingles зосереджені в Іспанії, підвищив вразливість компанії в ході недавнього економічної кризи. Однак на тлі відновлення економіки вона може виграти більше інших рітейлерів, вважають експерти, які прогнозують зростання іспанського ВВП цього року на як мінімум 3%.
Х.ат-Тані втратив всі державні посади (він також був міністром закордонних справ Катару) у червні 2013 року, коли емір Катару шейх Хамад бен Халіфа ат-Тані зрікся престолу на користь свого сина шейха Таміма бен Хамада ат-Тані.
Х.ат-Тані, найбагатша людина в Катарі, зіграв ключову роль в злитті Glencore International і Xstrata і має тісні зв’язки з сировинним сектором. У 2014 році він купив незалежну нафтову компанію Heritage Oil, працюючу в Африці, за 924 млн фунтів стерлінгів. Однак його інтереси не обмежуються однією галуззю – в тому ж році екс-прем’єр Катару вклав 1,75 млрд євро в акції Deutsche Bank через приналежну йому інвесткомпанію Paramount Holdings Services Ltd. Раніше він придбав підрозділ Dexia в Люксембурзі і бізнес KBL з управління активами заможних приватних осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас