Apple запатентував технологію переказу грошей між смартфонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентував технологію переказу грошей між смартфонами

Технології&Авто
536
Компанія Apple запатентувала технологію, яка дозволяє відправляти гроші з одного iPhone на інший через додаток Apple Wallet.
Підтвердити переказ можна буде відбитком пальця або шляхом введення пароля на своєму пристрої.
Технологія буде працювати через додаток Apple Wallet (колишній Passbook). Як описано в патентній заявці Apple, принцип роботи сервісу буде наступним: користувачеві необхідно в додатку Wallet вибрати кредитну картку зі списку прив’язаних, яку він хоче використати, і вказати суму, яку він хоче відправити. Авторизувати платіж можна за допомогою відбитка пальця (технологія TouchID) або шляхом введення пароля на своєму телефоні.
Система також дозволяє виявити користувачів,що знаходяться поблизу (це стало можливо з появою в iPhone 6 бездротового зв’язку формату NFC). Одержувачу переказу надходять платіжні дані (розмір платежу, верифікація та дані кредитної картки відправника). Після цього платіжний посередник – банк або оператор карти – завершує транзакцію, а користувачі отримують повідомлення про успішність платежу.
Схоже, Apple планує замінити додатком Wallet фізичні гаманці, надавши можливість зберігати в одному додатку на своєму смартфоні всі карти, в тому числі кредитні, дебетові, дисконтні, а також посадочні талони, квитки і т.і. У той же час, багато експертів відзначають, що Apple дуже часто патентує технології просто для того, щоб не дати конкурентам використовувати подібну систему.
Нагадаємо, восени минулого року Apple представив власну систему мобільних платежів. Компанія додала швидку ідентифікацію користувачів по відбитку пальця, вбудувала в свої смартфони функцію NFC, а також підписала угоди з платіжними системами, кількома найбільшими банками і торговельними мережами з США.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас