"Серйозний інструмент тиску на державу": "ПриватБанк" уже давно по суті перетворився в "Ощадбанк", - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Серйозний інструмент тиску на державу": "ПриватБанк" уже давно по суті перетворився в "Ощадбанк", - депутат

Кредит&Депозит
3852
У “ПриватБанку”, що належить олігархові Ігорю Коломойському, сьогодні зберігається більше чверті всіх вкладів населення – це в три рази більше, ніж у найбільшому державному “Ощадбанку”.
“ПриватБанк” є найбільшим на ринку за всіма фінансовими показниками, причому з величезним відривом йде вперед саме за обсягами залучених коштів громадян.
“Де-факто” Ощадбанком “у нас вже давно є” ПриватБанк “. Якщо порівняти обсяги депозитів фізосіб, то у” Привата “їх 121 млрд, а в “Ощад”, який на другому місці за обсягами, – тільки 40 млрд. Так який з них “ощадний”? – ділиться своєю думкою Павло Різаненко, член парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.
На думку депутата, такий стан речей дає олігарху Коломойському “дуже серйозний інструмент тиску на державу”. Адже якщо банк впаде, слідом за ним загине весь фінансовий сектор, що загрожує перетворитися на «Майдан-3».
“Але якщо вийти на ринок і запитати, кого в кінцевому підсумку кредитує” ПриватБанк “, маються на увазі юридичні особи, звичайно, то ми з подивом виявимо, що нікого. Навіть якщо взяти рідну власнику банку Дніпропетровську область, то ми зрозуміємо, що Південмаш, “Криворіжсталь”, ГЗК не отримують кредитів від “ПриватБанку”. По суті, це пилосос, який змітає з ринку гроші громадян і направляє їх на власні потреби. Іноді гроші дійсно дістаються реальним компаніям, але все одно “своїм” – говорить Різаненко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас