Австрійці займуться незалежною оцінкою якості ремонту українських доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрійці займуться незалежною оцінкою якості ремонту українських доріг

Казна та Політика
531
Кабінет міністрів запустив пілотний проект в Київській області із незалежної оцінки якості ремонту доріг, яку проводитиме австрійська компанія iC consulenten. Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
“Перший крок уже зроблено: ми запускаємо пілотний проект в Київській області з іноземними інспекторами, які будуть після проведеної роботи надавати публічні звіти про якість виконаних доріг. Ми провели переговори з п’ятьма компаніями, які професійно займаються інжиніринговими послугами, співпрацюють з Світовим банком, ЄБРР, і почали роботу з iC consulenten. Це найбільша австрійська компанія, яка працює більш ніж в 50 країнах світу “, – заявив міністр.
Протягом місяця – до кінця липня – австрійці повинні опублікувати публічний звіт по Київській області. Крім того, пілотний проект покликаний випробувати методологію незалежної оцінки і потім розширити її на національний рівень, починаючи з осені.
До цього часу разом з Світовим банком (який оплатить послуги незалежних інспекторів) буде проведено тендер, на якому будуть відібрані ще 2-3 компанії, які до кінця року покриють всю Україну.
Нагадаємо, наприкінці березня Міністерство інфраструктури оголосило про початок реформи дорожнього господарства в Україні, в рамках якого “Укравтодор” припинить існування в його нинішньому вигляді. В рамках реформи до 2020 року процент незадовільних доріг повинен скоротитися з 97% до 10%.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас