Amazon пропонує знімати блокування зі смартфонів за допомогою вуха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon пропонує знімати блокування зі смартфонів за допомогою вуха

Технології&Авто
165
Управління США по патентах і торгових марках (USPTO) видало компанії Amazon патент №9,049,983 на технологію «Розпізнавання вуха в якості пристрою введення» (Ear recognition as device input).
За хитромудрою назвою ховається нова система ідентифікації користувачів смартфонів. Передбачається, що блокування з мобільного пристрою буде зніматися на основі інформації про форму, розміри та особливості будови вушної раковини.
Стверджується, що даний спосіб дозволяє домогтися такої ж високої точності, як і сканування відбитків пальців.
Для зняття даних про будову вушної раковини пропонується задіяти фронтальну камеру мобільного пристрою. Отримані показники будуть звірятися з «цифровими портретами» в базі даних, після чого користувачеві буде або наданий доступ, або ні – залежно від результатів перевірки.
Наскільки буде зручна нова система на практиці – питання. Адже для отримання доступу до смартфону користувачеві доведеться підносити його до вуха. Спостерігачі вважають, що сканування відбитків пальців виглядає більш простим і прийнятним рішенням. Втім, сама компанія Amazon поки лише запатентувала ідею, про плани з її практичному використанню нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас