У Порошенка показали нову форму-невидимку для армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка показали нову форму-невидимку для армії

Технології&Авто
1499
Для української армії розроблено нову форму. Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” повідомив радник президента, волонтер Юрій Бірюков.
За його словами, нове забарвлення камуфляжу для солдатів – ВАРАН ВСУ. “Так, це українська розробка. І так – це українська тканина. Такі розробки коштують мільйони доларів, а фірми яким вдалося виготовити вдалий малюнок, можуть потім безбідно існувати десятиліттями, передаючи в армію право на використання”, – зазначив він.
Втім, за словами Бірюкова, над українським камуфляжем десятки і десятки однодумців працювали безкоштовно.
“Регламент документації ВСУ передбачає експериментальну носку будь-якого елементу речового забезпечення. І цим займеться одна з найбільш бойових бригад – 79я ОАЕМБР. Ми запускаємо волонтерський проект по забезпеченню бійців 79ї бригади комплектом літньої польової форми в забарвленні ВАРАН ВСУ. Форма + панама + кепка + чохол на каску. Вартість комплекту виходить 960 гривень, на зараз вже отримані мірки 800 осіб. Але список зростає, мірки приходять щодня, будуть одягнені: 1-й і 2-й батальйони, артдивізіон, управління бригадою, сапери, зенітники, вогнеметники, зв’язківці, медики і так далі. Все, крім 3-го батальйону, який вже отримав повну екіпіровку в “старому” забарвленні “, – написав Бірюков.
“Як працює камуфляж в приладі нічного бачення третього покоління (PVS-14 Gen3) – можете подивитися на фото, коментарі зайві. У наступному році ми розраховуємо розпочати закупівлю форми в такому забарвленні для частин ВДВ і ССО за бюджетні гроші. А поки – поки будемо по старому”, – додав волонтер.
Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України представили нову форму для військовослужбовців.
За словами представника “Волонтерського десанту” Костянтина Лісника, форма зроблена з нового матеріалу, якість тканин стала вище, міцніше, але при цьому – дешевше. Очікується, що вартість нової форми, що шиється в Україні, буде на 20% нижче, ніж попередні зразки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас