Через браконьєрство Україна втрачає близько 50 млн грн щорічно, - глава Держрибагентства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через браконьєрство Україна втрачає близько 50 млн грн щорічно, - глава Держрибагентства

Казна та Політика
310
За період з січня по травень 2015 в Україні органами рибоохорони було зафіксовано близько 17,5 тис. правопорушень, з яких тільки в нерестовий період – понад 9 тисяч. Такі дані були озвучені під час засідання колегії Державного рибного господарства України.
Повідомляється, що, за офіційними даними, у браконьєрів було вилучено понад 93,6 тонн риби на суму 5,6 млн грн.
Голова Держрибагентства України Яреми Ковалів на засіданні зазначив, що офіційні дані не відображають реальний стан речей. “Озвучені цифри збитків від браконьєрства та інших порушень – статистика, зроблена “для галочки”. Реальні збитки, завдані державі – більше в рази і, за оцінками експертів, досягають 50 млн грн”.
Голова Держрибагентства зазначив, що співробітники територіальних управлінь рибоохорони залишаються учасниками значної частини непрозорих схем.
На зустрічі з главами теруправлінь в рамках колегії Ковалів закликав протягом найближчих двох місяців продемонструвати нові стандарти роботи. “Ми оперативно реагуємо на факти порушень до теруправліннях, так, станом на 10 червня, на період службових розслідувань було відсторонено керівництво Головрибводу м.Києва, Донецької та Херсонської областей, а також звільнено керівництво теруправлінь Херсонській, Запорізькій, Івано-Франківській, Миколаївській області , відносно більшості колишніх керівників розпочаті кримінальні виробництва “, – зазначив він.
Ковалів відзначив, що залишився ряд регіонів, в яких поки немає позитивної динаміки. “Якщо протягом тижня-двух вона не з’явиться – будуть прийняті відповідні кадрові рішення”, – підкреслив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас