Росія може визнати Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може визнати Bitcoin

Технології&Авто
312
Наступного тижня регулятор РФ проведе зустріч з представниками фінансових ринків для того, щоб обговорити питання використання Bitcoin і криптовалюти в цілому.
Цілком імовірно, що ставлення Центробанку Росії до біткоінів змінилося і виявиться більш лояльним, ніж протягом усього минулого року.
Як повідомляють “Известия”, в Росії можуть дозволити частину операцій з Bitcoin і почати регулювати їх – зокрема, проведення переказів та платежів фізичних осіб та взаєморозрахунків між ними.
У ряді країн, таких як США, Бразилія, Німеччина, Австралія криптовалюта легалізована. На початку цього року Банк Англії заявив про плани випустити власну криптовалюту. Згідно із заявою британського регулятора, “розвиток таких цифрових валют, як Bitcoin, наочно продемонструвало можливість безпечної передачі грошових коштів від однієї особи до іншої, не вдаючись до послуг посередника”.
У Росії, в свою чергу, в лютому цього року була опублікована нова версія законопроекту про заборону грошових сурогатів (у тому числі криптовалюта) і введення штрафів за їх використання. Крім того, були заблоковані ряд сайтів, присвячених Bitcoin.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас