У Гонтаревої розповіли про чергову стабілізацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої розповіли про чергову стабілізацію на валютному ринку

Валюта
3339
На готівковому сегменті міжбанку пропозиція іноземної валюти з боку фізосіб четвертий місяць поспіль перевищувала попит на неї: її середньоденний чистий обсяг у травні склав близько 10 мільйонів доларів.
Про це повідомляє прес-служба НБУ з посиланням на заступника голови Нацбанку Олега Чурія.
Як зазначається, за таких умов офіційний курс гривні до долара США в травні майже не змінився і склав 21,0482 гривні за долар. До євро гривня зміцнилася на 0,96% – до 22,9341 гривні за євро, а до російського рубля на 1,12% – до 4,0252 гривні за 10 рублів.
Коментуючи наведені цифри, Чурій зазначив, що вони демонструють тенденцію до стабілізації ситуації на валютному ринку, поліпшення очікувань учасників ринку і зростання їх довіри до політики Національного банку.
“Позитивні тенденції, які спостерігалися на валютному ринку, дозволили Нацбанку почати процес поступового ослаблення введених раніше адмінзаходів. Але найважливіше, що ринок нарешті відчув здатність Нацбанку утримувати ситуацію під контролем, а Нацбанк відчув довіру учасників ринку. А це є вагомою запорукою подальшого закріплення стабілізаційних тенденцій і позитивних змін у сфері валютних відносин “, – підкреслив Чурій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас