В Україні запускається аналог Airbnb з оренди житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запускається аналог Airbnb з оренди житла

Нерухомість
1740
В Україні з’явився новий сервіс по оренді квартир погодинно і подобово. Платформа MUSHROOM пропонує туристам в оренду будь-який вид житла (квартири, хостели, будинки, гуртожитки і офіси), крім готелів.
Вже сьогодні сервіс працює у Львові. У базі платформи налічується близько 70 перевірених і відсортованих квартир і ще 800 варіантів, які знаходяться на стадії перевірки.
Планується, що до кінця року сервіс зможе запропонувати вибір з 1000 об’єктів. Засновник сервісу – львів’янин Андрій Окунський.
“Спочатку головна ідея сервісу полягала в швидкому пошуку житла. Ми пропонували три пасивних способи оренди: через call-центр зі зворотним зв’язком, siteheart (онлайн чат), електронний лист і один активний – самостійно вибрати на сайті. Однак аналізуючи нішу і перші фідбеки, ми поміняли концепцію “, – розповідає Андрій Окунський.
За його словами, тепер сервіс є своєрідним помічником, який не тільки шукає квартири, але й супроводжує клієнта під час подорожі.
“Зокрема, пропонувати допомогу в організації подорожі в межах України не тільки через пошук житла, а й замовлення екскурсій, квитків на розваги, місця в ресторані і т.і.” – Доповнює він.
Заробляє сервіс на комісії з суми оренди – це близько 10% від вартості доби, але не менше 50 грн. Платить сервісу орендодавець, а не мандрівник.
Середня вартість добової оренди у Львові в даний час 500 грн за однокімнатну квартиру в будні дні і 800 за двокімнатну. У вихідні ця сума збільшується в два рази. Спочатку сервіс розроблявся як міжнародна платформа, з часом до української та російської мови додадуться польська, англійська, німецька та французька.
“Згідно з показниками Google analitycs, ресурс активно відстежується щодня мінімум 12 країнами світу серед них: США, Бразилія, Індія, Китай, Кенія, Росія і Японія”, – говорить Окунський.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас