"Революція" в київських маршрутках: з'явиться транспорт із системами оповіщення та охолодження (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Революція" в київських маршрутках: з'явиться транспорт із системами оповіщення та охолодження (інфографіка)

Технології&Авто
2123
Міська влада провела конкурс серед перевізників. Компанії, які перемогли в цьому конкурсі, повинні максимально оновити свій рухомий склад технологічно просунутими транспортними засобами з GPS-Cистема і гучномовцями. А в майбутньому в них має з’явитися і система безготівкового розрахунку. З’являться ці нововведення, як запевняють і влада, і перевізники, вже до кінця цього року.
Хто і на якому маршруті працюватиме, конкурсна комісія вирішувала два дні. Всього розглядали 95 маршрутів з 170 існуючих (щодо решти конкурси пройдуть до кінця року. – Авт.).
“Вимоги до перевізників, які зараз возять пасажирів у старих, брудних і задушливих маршрутках, висунуті дуже жорсткі. Найголовніше – будь-яке маршрутне таксі має бути не старше 7 років і обладнане двигунами стандарту Євро-4, які менше забруднюють навколишнє середовище (в Європі давно перейшли на стандарт Євро-5. – Авт.). До сьогоднішнього дня таких машин було трохи більше 30 штук з 2 тисяч”, – говорять у департаменті транспортної інфраструктури КМДА.
В основному серед переможців – старі фірми, але пробилися і новачки. Вони зобов’язуються повністю оновити свої автопарки сучасними машинами, оснащеними GPS-Cистема, пристроями для гучного зв’язку – для того, щоб повідомляти пасажирам назви зупинок, і навіть кондиціонерами. Також на кожному маршруті з’явиться мінімум одна маршрутка, обладнана для перевезення пасажирів-інвалідів – з низькою підлогою, пандусами і широкими дверима. Замінити старі автобуси новими влада хоче вже протягом року, але деякі перевізники просять відстрочку, адже всього один такий мікроавтобус обходиться у понад 1 млн грн.
Що стосується введення системи електронного квитка (розрахунку не грошима, а “Карткою киянина”), то вона також запрацює, але не в найближчому майбутньому. За словами перевізників, це технологічно складний процес. “Але якщо місто потребує, ми підключимося до такої системи протягом півроку”, – кажуть вони.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас