Відсутність закону стримує понад мільярд доларів інвестицій для портів, - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсутність закону стримує понад мільярд доларів інвестицій для портів, - міністр

Казна та Політика
205
Інвестори, які готові інвестувати понад мільярд доларів у розвиток українських морських портів, чекають на ухвалення закону щодо приватизації стивідорної діяльності.
Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
“Нам необхідно завершити приватизацію стивідорної діяльності в наших портах, щоби порти один з одним конкурували. Для цього нам потрібно перемогти негативні бюрократичні явища, які там є, особливо – це перевірки які вкрай негативно впливають на конкурентну здатність наших портів”, – пропонує план дій міністр.
“Також нам треба залучити розумні гроші. Це гроші, які побудують найсучасніші термінали по перевалці вантажів. Ці гроші є, ці гроші чекають приватизації стивідорної діяльності. Точно, більше мільярда доларів чекає для того, щоб бути проінвестовано в портову стивідорну діяльність. Але треба прийнятти закон, щоб це дозволити”, – стверджує Пивоварський.
За його словами, відродження річкового транспорту дасть можливість розвантажити українські автошляхи.
“Значна частина річкових портів та суден були або порізані на металолом, або виведені кудись за кордон”, – нарікає міністр, закликаючи відновити порти і перевести частину вантажів на ріку.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас