У Житомирі вийшов на маршрут перший електробус українського виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирі вийшов на маршрут перший електробус українського виробництва

Технології&Авто
1644
Влада Житомира презентувала публіці перший міський автобус на електричній тязі. Він виготовлений на базі моделі «Богдан», де замість двигуна внутрішнього згоряння встановили електричну силову установку, а замість паливного бака – акумуляторні батареї.
Створений на Луцькому підприємстві «Санрайз» електроавтобус може проїхати без підзарядки 250 км. Заряджається він від електромережі 380 В, а на 100 кілометрів необхідно 50 кіловат електроенергії. При цьому автобус набирає швидкість 70 км / год, однак, як зазначає місцева влада, це не межа.
«Або в район Малікова ми заводимо лінії і тролейбуси, або електробуси. Один електроавтобус коштує близько мільйона, а нам потрібно 16 машин на маршрут. Це в рази дешевше і не так обтяжливо для бюджету міста. До того ж, нам не доведеться будувати комунікації та електролінії. У соціально значущі райони повинен піти соціальний, екологічний, безпечний, якісний транспорт », – пояснив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Євген Демчик.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас