Швеція щорічно виділяє Україні 25 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція щорічно виділяє Україні 25 млн євро

Казна та Політика
448
Швеція надає Україні щорічно близько 25 млн євро для підтримки реформ. Про це повідомив посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат.
«Наш уряд розробив стратегію співпраці з Україною на 7 років, загальна вартість якої становить близько 175 млн євро», – розповів він.
За словами посла, скільки і куди коштів буде направлено – залежить від результатів реформ.
«Наприклад, якщо ми побачимо, що прогрес у сфері енергоефективності буде значним, і що результати від цієї допомоги є дійсно успішними, ми сфокусуємось на енергоефективності ще більше. Якщо ми побачимо, що інші сектори більш перспективні, ми будемо інвестувати в них », – зазначив він.
У той же час Бекерат заявив, що український уряд не отримує цих грошей.
«Вони прямо направляються у фонди, що інвестують у проекти з енергоефективності або в неурядові організації. Це не макрофінансова допомога. Ми підтримували Україну за допомогою подібних проектів з початку 1990-х. З того часу загальна сума підтримки України за допомогою таких проектів склала приблизно 210 млн євро », – розповів він.
Посол також додав, що новий елемент підтримки – це кредит на суму $100 млн, який був запропонований під час недавнього візиту прем’єр-міністра Швеції в Україні. «Умови цього кредиту будуть пов’язані з програмою МВФ для України», – додав Бекерат.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас