НБУ готується послабити валютні обмеження: Гонтарева побачила стабілізацію валютного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ готується послабити валютні обмеження: Гонтарева побачила стабілізацію валютного ринку

Валюта
2641
Стабілізація ситуації на фінансовому ринку дозволяє Національному банку України (НБУ) почати поетапне ослаблення адміністративних обмежень.
Про це повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва на зустрічі з банкірами.
Вона зазначила, що представники банківської спільноти погодилися, що ситуація на грошово-кредитному ринку, в тому числі його валютному сегменті, демонструє ознаки стабілізації, а також підтвердили готовність системи в цілому до впровадження заходів з лібералізації.
Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва повідомила, що з початку року регулятор викупив на ринку понад $1,1 млрд, поповнивши чисті валютні резерви більш ніж на $700 млн.
“Зараз як на готівковому, так і на міжбанківському ринку спостерігається перевищення пропозиції іноземної валюти над її попитом. Крім того, протягом останнього місяця зафіксовано істотний приріст депозитної бази банків у національній валюті … Ми бачимо, що ситуація на валютному і депозитному ринках стабілізувалася , тому виходимо на ринок з конкретними заходами щодо його лібералізації “, – сказала Гонтарєва.
Нагадаємо, за прогнозами аналітиків, в червні можливе послаблення гривні. Ситуацію посилюють, зокрема, складні переговори з кредиторами про реструктуризацію частини зовнішнього боргу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас