Рада змінила Бюджетний кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада змінила Бюджетний кодекс

Казна та Політика
2226
Верховна Рада прийняла законопроект № 2684 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання деяких питань у зв’язку з прийняттям Закону України” Про військово-цивільні адміністрації”)”. Документ у другому читанні та в цілому підтримали 240 народних депутатів.
Закон доповнює Бюджетний кодекс нормою про те, що крім особливого порядку під час бойових дій на території Донецької та Луганської областей там існують військово-цивільні адміністрації.
Як підкреслив, представляючи закон нардеп Артур Герасимов, поправки лише приводять бюджетне законодавство у відповідність до раніше прийнятого законом про ВГА.
“Необхідність прийняття акту обумовлена необхідністю вдосконалення бюджетного законодавства у зв’язку з прийняттям Закону України “Про військово-цивільні адміністрації”.
Даний проект спрямований на забезпечення державою конституційних гарантій громадам Донецької та Луганської областей, обумовлених статтею 92 Конституції України, забезпечення вирішення питань місцевого самоврядування в період проведення антитерористичної операції для збереження гарантованого державою права та реальної здатності територіальних громад вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України, подальшого економічного і соціального розвитку Донецької та Луганської областей відповідно до вимог Конституції України”, – підкреслюється в пояснювальній записці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас