Порошенко подбав про забезпечення енергетичної безпеки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко подбав про забезпечення енергетичної безпеки України

Енергетика
585
Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 6 травня “Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави і невідкладним заходам щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року” та додаткові заходи для гарантованого забезпечення вітчизняних споживачів енергоносіями. Про це йдеться в указі, опублікованому прес-службою Президента.
У документі говориться, що РНБО наголошує на необхідності прийняття додаткових заходів щодо забезпечення сталого функціонування об’єднаної енергетичної системи України та недопущення виникнення аварійних ситуацій на об’єктах паливно-енергетичного комплексу України. З метою мінімізації загроз Кабінету міністрів доручено затвердити фінансові плани на 2015 рік державних підприємств, що є суб’єктами природних монополій, та державних підприємств, плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 млн гривень.
Уряд повинен буде в місячний термін забезпечити проведення перевірки наявності технологічної нафти, переданої на відповідальне зберігання “Укртранснафті”, і прийняти рішення щодо подальшого використання цієї нафти, зокрема її переробки з подальшим використанням вироблених для потреб ЗСУ, Нацгвардії України, Державної прикордонної служби та для створення запасів нафтопродуктів для забезпечення стратегічних потреб держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас