З 1 червня депутати і судді залишаться без спецпенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 червня депутати і судді залишаться без спецпенсій

Казна та Політика
3882
Пенсійний фонд України з 1 червня припиняє призначення спеціальних пенсій, як передбачає прийнятий 2 березня 2015 р. закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення”.
Про це повідомила прес-служба Міністерства соцполітики.
“З червня всі пенсії народним депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам призначатимуться відповідно до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, як усім звичайним людям”, – зазначив глава відомства Павло Розенко і зазначив, що ця норма не стосується вчених і військовослужбовців.
Міністр нагадав, що прийнятий в березні Верховною Радою закон передбачав, що уряд до 1 травня внесе до парламенту пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме ці закони, то система спецпенсій в Україні припинить існування. “Ми виконали норму закону і до 1 травня внесли на розгляд Верховної Ради системну пенсійну реформу, яку парламент, на жаль, досі не розглянув і не схвалив”, – зазначив глава Мінсоцполітики.
Нагадаємо, законопроект про пенсійну реформу був зареєстрований у Верховній Раді 30 квітня. Однак 21 травня документ був відправлений на доопрацювання в профільний комітет.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас