«Запоріжсталь» відключили від системи відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Запоріжсталь» відключили від системи відшкодування ПДВ

Енергетика
767
На МК «Запоріжсталь» виявляється економічний тиск з боку державних чиновників, які порушують чинне законодавство і відмовляються відшкодовувати комбінату податок на додану вартість.
Про це під час проведення виробничої наради заявив генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма.
Шурма підкреслив, що сьогодні комбінат знаходиться у важкій ситуації, оскільки 22 травня «Запоріжсталь» незаконно викреслили з переліку підприємств, які отримують автоматичне відшкодування ПДВ.
«У наявності цинічне порушення чинного законодавства України з боку Державної фіскальної служби. Держчиновниками завдано серйозного удару по комбінату. З повною упевненістю можна сказати, що на комбінат і його трудовий колектив чиниться економічний тиск – штучним чином вимиваються обігові кошти, які комбінат заробив сам, направляючи їх на підвищення заробітних плат співробітникам і модернізацію. Тепер їх у нас вирішили незаконно забрати, без пояснення причин. Наступним кроком стане обмеження поставок електроенергії і природного газу, ми будемо змушені згорнути всі інвестиційні проекти, далі піде повна зупинка підприємства та соціальний колапс », заявив Шурма.
Він зазначив, що зараз загальний борг держави перед комбінатом «Запоріжсталь» з відшкодування ПДВ становить близько 650 млн грн.
Як зазначив Шурма, МК «Запоріжсталь» є найбільшим платником податків України та Запорізької області. У 2014 р «Запоріжсталь» інвестував у модернізацію виробництва 1,7 млрд грнн, що в сотні разів перевищує вимоги Податкового кодексу для автоматичного відшкодування ПДВ.
МК «Запоріжсталь» за підсумками 2014 перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 1,4 млрд грн, що на 34% (366 млн грн.) вище суми перерахувань 2013 р.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас