Кордон України з Росією буде без стіни, тому що її можуть вкрасти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кордон України з Росією буде без стіни, тому що її можуть вкрасти

Казна та Політика
17050
Проект облаштування українсько-російського кордону “Європейський вал” частково залишився … без паркану. За словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, таке рішення було прийнято з практичних міркувань.
“Якщо ставити огородження по всьому кордону, то потрібно ще ставити і прикордонників, щоб вони охороняли це загородження, тому що його вкрадуть”, – зазначив прем’єр.
Втім, у Кабміні кажуть, що не відмовилися від проекту, а просто переформатували його. “Паркан буде тільки біля пунктів пропуску для прикриття флангів, адже дуже часто ми стикаємося з ситуацією, коли громадяни, що не пропущені через кордон, намагаються пройти поза пунктом пропуску на ділянці від одного до двох кілометрів, – розповів помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян. – На іншій ділянці кордону буде кілька ліній захисту: інженерні споруди, фортифікаційні, лінія електронно-технічного спостереження і вогневого зміцнення “.
За словами Слободяна, в середині травня Кабмін переглянув проект “Європейського вала” і затвердив оновлений план, який буде реалізовуватися у три етапи. “Перший етап ми вже опрацьовуємо. На його реалізацію в цьому році передбачено 300 млн грн. На даний момент Держприкордонслужба отримала 42 млн грн, і роботи проводитимуться в першу чергу на тих ділянках кордону, які перебувають під нашим контролем: Чернігівська, Харківська, Сумська і частина Луганської області “, – додав Слободян.
Всього на зміцнення кордону планують витратити 4,1 млрд грн і завершити проект до кінця 2018 року. “Але до виконання всіх робіт і виготовлення обладнання будуть залучатися виключно українські виробники, що дозволить повернути в бюджет до 40% витрачених грошей у вигляді податків”, – додав Слободян.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас