Новий брат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий брат

Світ
1981
Вчора в Польщі пройшов другий тур президентських виборів. Офіційно їх результати не оголошені – виборчі комісії ще рахують голоси. Дані екзит-полів свідчать, що переміг кандидат від опозиції Анджей Дуда.
Чинний глава держави – Броніслав Коморовський – в конфлікті Росії та України завжди був на нашому боці. Але підтримка була стриманою.
Анджей Дуда висловлювався більш радикально. Він не виключав навіть військового участі Польщі в східноукраїнських подіях. В цілому в словах опозиціонера завжди було більше рішучості, ніж у поки діючого президента.
Hubs зібрав висловлювання Дуди, які свідчать про те, що новий президент Польщі готовий активно підтримувати Україну.
(Всі цитати – з передвиборних виступів Анджея Дуди)
Анджей Дуда, лідер президентської гонки в Польщі
Про політику Польщі щодо України: Польща повинна бути свого роду представником, адвокатом України. І я дуже шкодую, що в останні роки цього не було. Тут потрібно було вести наступальну політику.
Про прагнення України в ЄС: У наших інтересах, щоб Україна стала членом ЄС, і не в наших інтересах, щоб в Україні була війна.
Про позицію ЄС: Немає таких економічних інтересів, які послужили б причиною того, що ми, чесні люди, продамо Україну.
Про польських миротворців: Польща могла б надати підтримку Україні. Це питання потрібно добре продумати.
Про ставлення України до ОУН-УПА: Історична правда полягає в тому, що було вбито сотні тисяч поляків. І прославляння тих, хто їх убив, це саме та дія, яка не покращує відносини України з Польщею.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас