Споживачі газу з лічильниками платитимуть більше тих, хто споживає за нормами (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі газу з лічильниками платитимуть більше тих, хто споживає за нормами (дослідження)

Енергетика
8991
Реальне споживання газу в квартирах, необладнаних газовими лічильниками, перевищує встановлені урядом норми у кілька разів.
Такі результати показали дослідження, проведені експериментальним шляхом газорозподільними компаніями та місцевою владою у Харкові, Львові та Білій Церкві.
Так, в квартирі, де є централізоване гаряче водопостачання і газова плита, по нормі за кожного мешканця потрібно оплачувати еквівалент 3 куб м. газу. Фактично ж дослідження показало, що в таких квартирах витрачають від 7,5до 13 куб.м газу на людину.
Не набагато менше розбіжність виявилася і при підрахунку витрат газу, виходячи з технічних потреб газових приладів. Так, розрахунок витрати газу на підставі техпаспорта газової плити показав, що щомісяця одному мешканцеві потрібно не менше 6 куб. м газу при користуванні однією плитою.
У випадку, якщо разом з газовою плитою використовується газова водогрійна колонка (при відсутності центрального постачання гарячої води), то різниця між нормами і реальним споживанням буде ще більше. Діюча норма становить 9 куб.м на людину в місяць, в той же час експеримент у містах показав, що на кожного мешканця фактично доводиться щомісяця від 32 до 42 куб.м газу.
Що стосується розрахунку на підставі техпаспорта газових приладів, то при раціональному використанні газової плити і водогрійної колонки на одну людину на місяць потрібно не менше 26 куб.м газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас