Світові ринки облігацій втратили понад $450 млрд через найгірший обвал за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ринки облігацій втратили понад $450 млрд через найгірший обвал за 2 роки

Фондовий ринок
1090
Світові ринки цінних паперів з фіксованим доходом несуть найбільш значні збитки за два роки, втративши з середини квітня понад $ 450 млрд, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані Bank of America Merrill Lynch.
Загальна вартість таких паперів упала до $45070 млрд за підсумками торгів у вівторок і продовжила зниження в середу.
Разом з тим слабкість американського і німецького ринків держоблігацій 13 травня пішла на спад на очікуваннях великих розміщень 10-річних паперів – на $ млрд в США і на 10 млрд євро в Німеччині.
Прибутковість 10-річних US Treasuries знизилася в середу на 1 базисний пункт – до 2,23%, тоді як днем раніше вона піднімалася до максимуму з 14 листопада – 2,36%, хоча ще в квітні становила трохи більше 1,82%.
На тлі рекордних стимулюючих програм центробанків інвестори збільшували вкладення в облігації, що співпало за часом із скороченням операцій провідних маркет-мейкерів. В результаті загальна прибутковість виявилася близька до рекордного мінімуму, а в деяких випадках була негативною, що змусило багатьох інвесторів йти з ринку, фіксуючи збитки.
У середині квітня інвестори вирішили, що період зростання цін держоблігацій завершився, оскільки програма кількісного пом’якшення, реалізована Європейським центральним банком, почала приносити плоди в боротьбі з дефляцією.
При цьому середня прибутковість корпоративних облігацій інвестиційного рівня, номінованих у євро, збільшилася до 1,14% з рекордного мінімуму в 0,85%, зафіксованого 10 березня. Однак вона нижче 1,62% для таких паперів в травні 2014 року і середньої доларової прибутковості в даний час – 3,14%, що змушує емітентів прагнути до запозичень в євро.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас