Порошенко схвалив довгострокове зобов'язання по енергосервісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив довгострокове зобов'язання по енергосервісу

Казна та Політика
292
Президент України Петро Порошенко підписав закон № 327-VIII “Про введення нових інвестиційних можливостей, забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації”. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.
“Повернуто з підписом від Президента (07.05.2015)”, – йдеться в статусі проходження документа.
Метою закону є створення правових основ для впровадження нових інвестиційних можливостей, забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації через механізм енергосервісу.
Закон пропонує визначити поняття енергосервісного договору і встановити його основні умови, врегулювати взаємовідносини між замовником і виконавцем енергосервісних послуг, визначити механізм встановлення вартості послуг з енергосервісних договором, надати можливість бюджетним установам укладати договори терміном енергосервісні понад 1 рік, встановити гарантії для інвесторів в енергомодернізацію щодо виплати винагороди за досягнуту економію в рамках енергосервісного договору, визначити прозорий механізм відбору переможця тендеру на надання енергосервісних послуг, затвердити виключно грошову форму оплати за енергосервіс.
Також Порошенко підписав закон № 328-VIII “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження нових інвестиційних можливостей, забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації”.
Цей закон йде в прив’язці до попереднього закону № 327-VIII, та вводить новий термін “довгострокове зобов’язання щодо енергосервісу”. Цей закон надає право розпорядникам бюджетних коштів, в оперативному управлінні яких знаходяться будівлі, брати довгострокові зобов’язання щодо енергосервісу.
Закон визначає, що обсяг витрат на оплату енергосервісу на відповідний бюджетний період встановлюється законом про державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет) у складі бюджетних призначень відповідного головного розпорядника бюджетних коштів.
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла відповідні законопроекти № 1313 і № 1409 9 квітня 2015 р. за документи проголосували 248 і 241 нардеп відповідно.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас