Житомир отримав 16 млн дол. від Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житомир отримав 16 млн дол. від Швейцарії

Енергетика
820
Швейцарія виділила Україні близько 16 млн доларів на здійснення енергоефективних програм у місті Житомир.
Відповідний меморандум був підписаний між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарії, Житомирською міською радою та комунальним підприємством “Житомиртеплокомуненерго” у четвер, 7 травня, в Києві.
“Це питання не тільки реконструкції котелень, це не тільки питання утеплення дитячих садків, а це і питання встановлення 106 центральних індивідуальних теплових пунктів, які дозволять зробити максимально точний облік тієї теплової енергії, яку сьогодні отримують споживачі і вийти на той обсяг споживання, який дійсно споживається нашими людьми. Це дуже важливо тому, що на сьогоднішній день облік теплової енергії дозволяє повернути справедливу ціну за спожиту теплову енергію “, – зазначив Геннадій Зубко.
Згідно з програмою енергоефективності, планується установка індивідуальних теплових пунктів, модернізація 5 дитячих садків міста Житомир, оновлення 7000 труб тепломереж міста. Загальний бюджет програми становить близько 20 млн доларів.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розраховує залучити додаткові 500 млн євро на енергоефективність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас