Нова компресорна станція забезпечить Львів газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова компресорна станція забезпечить Львів газом

Енергетика
517
300 тисяч кубометрів газу на добу дасть нова компресорна станція в селі Летня, що на Львівщині. У травні ВАТ “Укргазвидобування” запускає в Львівській області Летнянську дотискну компресорну станцію і установку осушення газу. Це дозволить збільшити видобуток і надавати населенню більш якісний газ.
Голова правління “Укргазвидобування” Сергій Костюк розповідає, що відкриття дожимних компресорних станцій дає друге дихання старим родовищам газу.
“З цих родовищ ще можна видобувати газ, але його потрібно піднімати, бо під власним тиском він вже не йде. На сьогодні ВАТ” Укргазвидобування “експлуатує 139 родовищ. Залишкові баланси, тобто, ті які потрібно вичавлювати під тиском, становлять близько 670 млрд куб м., активні запаси – 270 млрд куб м3. Існує два шляхи збільшення видобутку це буріння нових родовищ, або модернізація вже існуючих “, – зазначає Костюк.
На Летнянському родовищі вже побудована система осушування, яка дозволить підвищити якість газу, а відповідно і ефективність його використання.
Олександр Сендега, директор ГПУ “Львівгазвидобування” зазначає, що на сьогодні Летнянське і Опарське родовища, відкриті ще в 80-х роках з введенням в дію дожимних компресорних станцій дадуть на добу до 300 тисяч метрів кубічних газу. “Наприклад місто Львів за добу споживає в межах 300-400 тісяч.м3”, – розповідає Сендега.
До кінця року ВАТ “Укргазвидобування” планує відкрити ще три дожимні компресорні станції, одну у Львівській області та дві у Харківській, що в збільшить видобуток на майже 400 млн.м3 природного газу на рік.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас