Ціни на нафту падають на статистиці з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту падають на статистиці з Китаю

Енергетика
1510
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок на тлі слабких даних з ділової активності в промисловому виробництві КНР. Про це свідчать дані торгів.
Станом на 7.31 вартість червневих ф’ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent опускалася на 0,17% – до 66,35 долара за барель. Ціна червневих ф’ючерсів на нафту WTI зменшувалася на 0,15% – до 59,06 долара за барель.
Раніше в понеділок банк HSBC опублікував оцінку індексу ділової активності (PMI) в промисловості Китаю, одного з найбільших імпортерів нафти. Індикатор в квітні опустився до 48,9 пункту з березневих 49,2 пункту. Значення індексу вище 50 пунктів вказує на зростання економічної активності, а нижче – на її спад.
«Дані з Китаю виявилися слабкішими, але, ймовірно, нафтовий ринок продемонстрував обмежену реакцію», – заявив агентству Рейтер головний ринковий аналітик CMC Markets Рік Спунер (Ric Spooner).
Тиск на вартість чорного золота також надають повідомлення про видобуток нафти Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) у квітні.
Згідно з дослідженням Рейтер, видобуток картелю знову перевищила встановлену в листопаді 2014 квоту, склавши 31,04 мільйона барелів нафти в день. У березні видобуток ОПЕК склав 31,488 мільйона барелів нафти в день.
Рішення країн ОПЕК від 27 листопада зберегти квоту на видобуток нафти на рівні 30 мільйонів барелів на день прискорило падіння цін з початку літа 2014 року. Так, на початку поточного року котирування сповзали до позначки 45 доларів за барель. Однак наприкінці січня – початку лютого ціни на нафту стали підростати – до рівня 60 доларів за барель Brent.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас