Перебої з гарячою водою будуть до осені. Платіжки киян "зависли" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перебої з гарячою водою будуть до осені. Платіжки киян "зависли"

Особисті фінанси
3328
У КМДА не прокоментували, чи отримають платіжки за гарячу воду кияни, які залишилися без гарячого водопостачання через борги “Київенерго” перед “Нафтогазом”.
Це можна зрозуміти з відповіді на запит кореспондента Укрінформу в департамент житлово-комунальних послуг Київської міської державної адміністрації.
“У разі ненадання або надання в неповному обсязі послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, зниження якості, відхиленню їх кількісних і якісних показників від нормативних, виконавець проводить перерахунок розміру плати за фактично надані послуги шляхом зменшення розміру плати за надання послуг”, – йдеться в документі.
Однак у запиті йдеться лише про мешканців тих будинків, де гаряче водопостачання відключено в зв’язку з проведенням планових випробувань теплових мереж.
“З метою своєчасної підготовки теплових мереж та теплоджерел до опалювального сезону 2015/2016 років з 15 квітня цього року розпочато проведення випробувань теплових мереж на щільність та міцність відповідно до затвердженого “Графіка випробувань теплових мереж ПАТ “Київенерго” на 2015 рік”, які будуть тривати до 29 серпня 2015 року”, – зазначили в КМДА.
Водночас запит Укрінформу стосувався саме тих осель, де гаряче водопостачання відсутнє через борги “Київенерго” перед “Нафтогазом”. Про це у відповіді нічого не сказано.
Нагадаємо, днями ПАТ “Київенерго” відключило жителям столиці гарячу воду через свої борги перед НАК “Нафтогаз України”.
“21 квітня ПАТ “Київенерго” отримало від ПАТ “Київгаз” лист-попередження про примусове обмеження і припинення постачання газу на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і котельні з 23 квітня. Підставою стало доручення НАК “Нафтогаз України” припинити газопостачання через заборгованість”, – повідомляли в прес-службі “Київенерго”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас