ДТЕК Ахметова заявив, що готовий продати частину активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК Ахметова заявив, що готовий продати частину активів

Енергетика
2304
Якщо в ході розслідування буде встановлено, що концентрація активів компанії ДТЕК Ріната Ахметова порушує вимоги закону, холдинг готовий продати частину активів.
Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.
У компанії заявили, що не допускали і не допускають антиконкурентних дій на ринках вугілля та виробництва електроенергії.
“Стосовно ДТЕК немає санкцій або розслідувань за фактами порушень даних норм закону. Відповідно до законодавства України, ДТЕК не є монополістом. Всі свої активи ДТЕК придбав у повній відповідності з законом. Проведено оцінку ринкового стану компанії, що підтверджує, що концентрація активів не призводить до монополізації або суттєвого обмеження конкуренції в галузі”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі зазначили, що регулятор і профільне міністерство має право направити до Антимонопольного комітету прохання про початок розслідування факту зловживання гравцями ринку своїм становищем. При цьому ДТЕК звернулася до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням ініціювати подібне розслідування, “щоб раз і на завжди поставити крапку в цій безпідставної дискусії”.
“У випадку, якщо розслідування доведе, що концентрація активів ДТЕК порушує вимоги закону, існує два можливі рішення відповідно до загальноєвропейської практики: державне регулювання нас як монополіста або продаж частини активів на відкритому конкурсі із залученням міжнародних радників. Ми готові до обох варіантів”, – додали в прес-службі.
Нагадаємо, минулого тижня в центрі Києва відбулися масові протести “шахтарів”, однією з вимог яких була відставка міністра Демчишина. Пізніше народний депутат Мустафа Найєм опублікував документи, які нібито вказують на причетність до організації цих “протестів” топ-менеджменту компанії ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.
У компанії стверджують, що не знають, звідки міг з’явитися опублікований Найємом документ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас